Error message

Notice: Undefined offset: 1 in i18n_404_url_inbound_alter() (line 47 of /data/domains/computherm.co.hu/web/webroot/sites/all/modules/i18n_404/i18n_404.module).
COMPUTHERM - Energiatakarékos tippek - Quantrax Kft. - blog

Egész évben igyekszünk alacsonyan tartani otthonunk energiafelhasználását, de különösen igaz ez a fűtési szezonban. Ilyenkor kiemelt figyelmet kapnak a különböző fogyasztáscsökkentő praktikák, ezért mi is összeszedtünk néhány általános tippet, amiket kiegészítettük további általunk ajánlott megoldásokkal is.

Energiatakarékossági tippek

Azzal mindenki tisztában van, hogy a hőszigetelés egyigen jó megoldás, viszont elég nagy beruházást jelent, amire vagy az idő, vagyaz anyagi lehetőségek nem adottak. Szerencsére léteznek úgynevezett hőtükrök,melyek a radiátor mögé helyezve hővisszaverő réteget képeznek, így 5-6%-osenergiamegtakarítást eredményezve.

Jól bevált praktika a padlószőnyeg alkalmazása, amely nem csupán sokkal otthonosabbá és komfortosabbá teszi a lakást, de nagyszerű hőszigetelő is egyben (használata azonban padlófűtés esetén nem ajánlott, mert ilyen esetben a fűtés hatásfokát jelentősen csökkenti)

Mindannyian szeretjük a meleget, ugyanakkor a szellőztetés is fontos, így gyakran előfordul, hogy a nyitott ablak mellett szinte maximális fokozattal megy a fűtés. Ezzel úgynevezett hőfüggönyt hozunk létre, ami rengeteg energia elfogyasztását eredményezi. Érdemes inkább többször, rövid ideig szellőztetni, mint egyszer hosszasan.

Éjszakára vagy ha nem tartózkodunk otthon, húzzuk be a függönyöket vagy engedjük le a redőnyt, hogy ezzel is szigeteljük az ablakokat.

Energiatakarékosság fűtéskorszerűsítéssel

A fent említett praktikák, bár ártani nem fognak, nem jelentenek tartós és tényleges megoldást. A hosszútávú, érezhető energiamegtakarítás és költségcsökkentés titka a fűtéshálózat korszerűsítésében rejlik.

Zónákra bontás

A helyiségek funkcionalitása szerint az épület zónákra bontható, melyeket egy-egy termosztát segítségével mindig a megfelelő hőfokra fűthetünk, ennek köszönhetően akár egyetlen zónát is felfűthetünk a komfortérzetünk szerint, míg a használaton kívüli helyiségeket úgynevezett takarék hőfokön tarthatjuk, így ezek felfűtési ideje sem lesz túl hosszú. A zónákra bontással jelentős tüzelőanyag-megtakarítást is elérhetünk. A technika előnyeiről, valamint a kialakítható zónákról további információkkal szolgálunk a Zónákkal az energiatakarékosságért című blogposztunkban.

COMPUTHERM -  Energiatakarékos tippek - Quantrax Kft. - blog

Online fűtésvezérlés

Egy Wi-Fi termosztát valamint egy okoseszköz segítségével távolról is vezérelhetjük otthonunk fűtéshálózatát, ezzel egyszerre biztosítva a komfortot és csökkentve a költségeket. Annak érdekében, hogy minden felhasználó megtalálja a számára ideális megoldást, többféle termosztát és kiegészítő szerezhető be, melyekről az erről szóló cikkünkben részletes tájékoztatást nyújtunk.

COMPUTHERM -  Energiatakarékos tippek - Quantrax Kft. - blog

COMPUTHERM KonvekPRO

A COMPUTHERM KonvekPRO segítségével az elavult gázkonvektoros fűtés olcsón modernizálható, így a fűtés termosztátról szabályozhatóvá, ezáltal sokkal energiatakarékosabbá és kényelmesebbé válik. A vezérlőnek köszönhetően a fűtésköltségek akár 30%-a megspórolható, ráadásul könnyen és gyorsan beszerelhető. Az automatikus fűtésszabályozáson és energiamegtakarításon kívül hatalmas előnye, hogy minden gázüzemű konvektorral kompatibilis. További előnyeinek, valamint működési elvének megismeréséhez ajánljuk a Konvektorok korszerűsítése a KonvekPRO segítségével című írásunkat.

Amennyiben Ön is szeretné korszerűsíteni fűtési hálózatát, de nem tudja, melyik megoldás lenne ideális otthonában, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!